09.05.2017

Purukumi pois kaduilta kuivajäällä

Purukumitahrat kaduilla ovat monen kaupungin sekä kiinteistön omistajan iso ongelma. Vesipesut purukumitahrojen poistamiseen ovat tehottomia ja vesi lisäksi vaurioittaa monesti kadun erilaisten pintamateriaalien pintaa sekä laattojen saumauksia. Kuivajääpuhallus on tehokas ratkaisu purkan poistamiseen kadun pinnasta. Kuivajää on -79 asteista ja kylmyytensä ansiosta se saa purukumin ensin jäätymään sekä kovettumaan ja lopuksi irtoamaan pinnasta. Kuivajää eli hiilidioksidijää kaasuuntuu osuessaan kohteeseen ja tällä energiavoimalla purukumi irtoaa kadun pinnasta. Menetelmä on erittäin hellävarainen jah ei hio puhdistettavan kohteen pintaa. Näin ollen se on turvallinen ja myös ympäristöystävällinen valinta purukumien poistamiseen.

Oulun kaupunki on aloittanut mittavan projektin kaupungin kävelykeskustan puhdistamiseksi purukumitahroista. Dry Ice Finland kävi esittelemässä kuivajääpuhdistusmenetelmää kaupungin kunnossapitoyksikölle, joka arvioi tällä hetkellä parhaiten soveltuvaa menetelmää kohteeseen. Kuumaa painevettä kaupunki oli jo kohteeseen kokeillut, mutta se ei soveltunut katulaattojen saumoille. Alla olevasta linkistä pääset lukemaan Oulun projektista tarkemmin:

https://yle.fi/uutiset/3-9573650

Purukumi pois kaduilta kuivajäällä