10.07.2017

Dry Ice Finland valittiin urakoitsijaksi Oulun kävelykadun mittavaan puhdistusprojektiin

Dry Ice Finland valittiin urakoitsijaksi Oulun kävelykatu Rotuaarin mittavaan puhdistusprojektiin. Työt aloitettiin tällä viikolla ja tavoitteena on puhdistaa kävelykadun kivilaatat purkasta ja muusta pinttyneestä liasta. Projekti kestää noin kaksi viikkoa ja toteutetaan ilta- ja yöaikaan, kun kävelykadun liikenne on hiljentynyt sekä kaupat sulkeutuneet.

Projektia edelsi laaja arviointityö erilaisista soveltuvista menetelmistä, joista parhaimmaksi valikoitui kuivajääpuhallus. Painepesu vedellä esimerkiksi vahingoittaa kivilaattojen saumauksia ja muista puhallusmenetelmistä, kuten sooda- ja hiekkapuhallus, syntyvä puhallusjäte olisi aiheuttanut mittavan jälkisiivouksen. Kuivajää haihtuu puhallettaessa ilmaan ja on myös täysin vedetön ja kemikaaliton menetelmä. Puhalluksessa käytettävä kuivajää valmistetaan lisäksi uusiokäytetystä hiilidioksidista. Näiden seikkojen valossa kuivajääpuhallus valikoitui kohteeseen parhaiten soveltuvaksi menetelmäksi.

Oulun kävelykadun kuivajääpuhallus

Oulun Rotuaarin kuivajääpuhdistus
Oulun Rotuaarin puhdistus toteutetaan kuivajäällä.


Dry Ice Finland valittiin urakoitsijaksi Oulun kävelykadun mittavaan puhdistusprojektiin