15.09.2017

Elintarviketeollisuus kiinnostui kuivajääpuhalluksesta

Kuivajääpuhalluksen suosio elintarviketeollisuudessa on kasvanut mittavasti viime vuosina. Aiemmin kalliina ja ehkä tehottomanakin koettu menetelmä on nykyisin osa ennakoivaa kunnossapitoa sekä tuotantolinjojen ja -tilojen säännöllistä puhdistusta jo monessakin teollisuuslaitoksessa. Tähän ovat vaikuttaneet kuivajääpuhaltimien teknologian ja samalla tehokkuuden kehitys sekä kompressorien parempi ilmantuottokyky. Myös työturvallisuus on tämän päivän teollisuuslaitoksissa vahvemmin painotettuna ja tähän tarpeeseen kuivajääpuhallus pystyy myös vastaamaan.

Kehittyvä Elintarvike -lehti julkaisi aiheesta artikkelin viimeisimmässä numerossaan. Mukana artikkelissa oli kalatuotteita valmistava Hätälä Oy, jolle kuivajääpuhallus on tuonut lukuisia hyötyjä omassa prosessissaan. Koko artikkelin voit lukea tästä.

Kuivajääpuhdistukseen soveltuvia kohteita ovat muun muassa uunit, säiliöt, tasopinnat, sähkölaitteet ja -kaapit sekä kuljettimet

[Download not found]
Elintarviketeollisuus kiinnostui kuivajääpuhalluksesta