Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys on ansio- ja pääomaverotuksessa tehtävä verovähennys, joka myönnetään yksityishenkilön maksaman veron määrästä. Toisin sanoen valtiolle maksettava vero vähenee kotitalousvähennyksen verran. Tässä kotitalousvähennys eroaa monista muista vähennyksistä, jotka tehdään tuloista eli ne pienentävät verotettavaa summaa. Kotitalousvähennyksen saat siis kokonaan takaisin omaan käyttöösi!

Kuivajääpuhalluksen kotitalousvähennys

Kun ostat kuivajääpuhdistuspalvelua kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää kulut verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennystä saa myös töistä, jotka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajan asunnolla. Henkilön on kuitenkin maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa. Vanhemmat tai isovanhemmat eivät voi niitä tällöin maksaa.

Mistä vähennys lasketaan?

Vähennyksen saa työn osuudesta ja se lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta.

Paljonko vähennys on?

Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2018 vähentää 50 % Dry Ice Finlandille maksamastasi kuivajääpuhdistuspalvelusta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2 400 € vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 € omavastuuosuus.

Esimerkki: Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2018 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa
[5 000€ x 50 % - 100€ = 2400 euroa].

Kuka voi vähennystä käyttää?

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2018 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Miten vähennystä haetaan?

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Teetetyt työt tulee ilmoittaa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena. Esimerkiksi vuoden 2017 veroilmoitus palautetaan huhti-toukokuussa 2018. Vähennys myönnetään yleensä sinä vuonna, jona työkorvaus tai palkka ja palkan sivukulut on maksettu.

Tarvitsetko lisätietoa kotitalousvähennyksestä tai tarjouksen kohteestasi? Ota alla olevalla lomakkeella meihin yhteyttä!