Korkeapainepesu puhdistusmenetelmänä

Korkeapainepesussa vesi on riskinä. Menetelmä hyödyntää vettä, kun taas kuivajääpuhallus on täysin vedeton menetelmä – tämän vuoksi kuivajääpuhallus ei siis kuluta vettä lainkaan. Toinen hyöty vedettömyydestä on, että korkeapainepesussa syntyvää jätevettä ei kuivajääpuhalluksessa synny lainkaan. Esimerkiksi julkisivun puhdistamisessa ei siis synny oheistuotteena lainehtivaa pihamaata, vaan puhdistettava kohde ja ympäristö pysyvät kuivana. Kuivan menetelmän ansiosta kuivajääpuhalluksella vältetään myös kosteusvahingon vaara, kun taas korkeapainepesussa kiinteistöön joutuu kosteutta saumoista, julkisivun tuuletusaukoista sekä imeytymällä huokoisen pintamateriaalin läpi. Kun ei tarvita vettä joka imeytyisi pintamateriaaliin, ei synny myöskään jäätymisen aiheuttamia halkeamia julkisivuun. Vesipesussa aiheutuvat valumat seinäpinnassa eivät siis myöskään aiheuta päänvaivaa. Lataa esite kuivajääpuhdistuksesta.

Kestääkö puhdistettava pinta korkeapainepesun?

Korkeapainepesusta haastavan tekee kohteen vaatima suojaustarve, sillä korkeapainepesua suoritettaessa toimitaan suurten vesimäärien kanssa. Kuivajääpuhdistuksessa sen sijaan ei tarvita suojausta – edes sähkölaitteita ei tarvitse varoa, sillä kuivajää ei kastele tai hio pintaa. Myöskään jälkisiivousta ei tarvita, sillä kuivajääpuhdistuksesta ei synny oheistuotteena pesujätettä – vain mahdollisesti puhdistettavasta kohteesta poistettava pintamateriaali, kuten esimerkiksi talon seinästä poistettava maali. Korkeapainepesuun verrattuna kuivajääpuhdistus on siis varsin nopeaa ja kustannustehokasta. Korkeapainepesun kova vedenpaine asettaa pinnalle tiettyjä edellytyksiä ja puhdistamiselle haasteita, sillä menetelmä hioo samalla puhdistettavaa pintaa pois.

Esimerkiksi julkisivun puhdistukset tehdään usein korkeapainepesulla. Kuivajääpuhallus tarjoaa monia hyviä ominaisuuksia, jotka puoltavat sen valintaa puhdistusmenetelmäksi.

Kuivajääpuhallus on ympäristöystävällisempi kuin korkeapainepesu

Kuivajääpuhallus on näistä kahdesta menetelmästä ympäristöystävällisempi, sillä kuivajään valmistuksessa tarvittava hiilidioksidi on kierrätetty teollisuuden päästöistä. Kuivana menetelmänä kuivajääpuhdistus vähentää luonnollisesti puhtaan juomaveden tuhlausta ja jäteveden määrää, ja kemikaaleja ei käytetä, niitä ei myöskään joudu luontoon.
Tutustu tästä kuivajääpuhdistuksen käyttökohteisiin!

Meiltä saat kaiken kuivajääpuhallukseen!

Dry Ice Finlandilta voit ostaa tai vuokrata kuivajääpuhalluslaitteet omaan käyttöösi, mutta luonnollisesti tarjoamme myös monenlaisia puhdistuspalveluja sekä tietysti myymme myös kuivajäätä kaikenkokoisissa erissä.

Katso lisää tai jätä yhteydenottopyyntö