Homeen puhdistus kuivajääpuhalluksella

Paras lopputulos homevauriokorjauksissa saavutetaan, kun vaurioitunut materiaali poistetaan ja korvataan uudella vastaavalla. Se on usein nopein ja ensisijainen vaihtoehto toteuttaa mahdollisimman riskitön korjaus. Vaurioituneen materiaalin poisto ei aina ole kuitenkaan mahdollista. Silloin vaihtoehtona on homeen puhdistus paikan päällä. Homevaurioituneen rakenteen puhdistamisen lähtökohtana on aina se, että rakennusmateriaalissa olevat mikrobit saadaan poistetuksi mahdollisimman hyvin sotkematta ympäristöä.

Homeen puhdistuksen kohteet kuivajäällä ovat sisätiloissa: puuseinät, palkit ja pilarit, hirsipinnat, talojen välikatot ja kellarit, hirsimökit sisältä ja ulkopuolelta. Kotelolaattojen alapinnat voidaan puhdistaa valulautojen tikkujäämistä sekä homeesta, saniteettitilojen home poistot, homekoulut, julkiset tilat, julkiset saunat sekä julkiset wc:t.

Kuivajääpuhallus on vedetön menetelmä, näin ollen vältetään kosteusvahingon vaara ja jäteveden syntyminen. Ei tarvitse huolehtia siitä, että kiinteistöön joutuu kosteutta.

Kuivajääpuhallus toimii erinomaisena desinfiointi ja hajunpoistomenetelmänä. -79 asteisen hiilidioksidijään ansiosta se poistaa lähes kaikki bakteerit, hajunmuodostajat ja kasvustot pestäviltä pinnoilta.

Kuivajään tiedetään estävän bakteerien kasvua, kuivajään puhdistusprosessi pysäyttää sienien, itiöiden ja vähentää muiden biologisten aineiden saastumista. Lisäksi se on myrkytön, hajuton ja sopii kaikille pinnoille - metallista, puusta, betonista hienoon puupintaan tai lasiin ja tekstiileihin.

Homeen poisto rakennusmateriaaleista

Homeen puhdistus työmaaolosuhteissa on usein haastavaa. Kuivajääpuhallus helpottaa työtä, koska mitään ei tarvitse huputtaa eikä telineitä usein tarvita lainkaan. Menetelmä on vedetön ja jätteetön, joten jälkisiivous on minimaalista.

Homekasvustoa voi esiintyä käytännössä kaikissa rakennusmateriaaleissa. Osa materiaaleista, esimerkiksi puu, toimii suoraan ravinnon lähteenä homekasvustolle. Esimerkiksi lasi ja metalli, jotka eivät ole sellaisenaan otollisia kasvualustoja homeelle, home kasvaa materiaalin pinnalle kertyneissä epäpuhtauksissa.

Mikrobikasvusto voi näkyä rakenteissa esimerkiksi värimuutoksina. Myös tunkkainen haju viittaa mikrobikasvustoon. Homekasvuston toteaminen visuaalisesti voi olla kuitenkin hankalaa huokoisissa materiaaleissa.

Kuivajään puhdistusprosessi pysäyttää bakteerien, sienien ja itiöiden kasvun. Lisäksi se on myrkytön, hajuton ja sopii kaikille pinnoille; metallista, puusta, betonista hienoon puupintaan tai lasiin sekä tekstiileihin.

Kuivajääpuhalluksella saadaan poistettua niin sammalet, levät, jäkälät ja homerihmastokin nopeasti.

Homeenpoiston referenssikohteitamme ovat mm:

  • Helsingin kaupunginmuseon kellari
  • HUS naistenklinikka
  • Ullakkorakennus töölössä, missä katon kautta oli tullut vesivahinko

Kuivajääpuhdistuksen jälkeen homekoira ei merkannut yhtään paikkaa huoneistossa.

Teemme mielellämme työnäytteen ja hinta-arvion kohteeseenne.

homeen poisto teollisuushallissa

  • Homeen poisto teollisuudessa
  • Homeen poisto teollisuudessa
  • Homeen poisto hirsipinnasta
  • tiiliseinän homeenpuhdistus
  • homeen puhdistus rakennustyömaalla