Mitä on kuivajää?

Kuivajää (=hiilidioksidijää, hiilihappojää) on kiinteään olomuotoon saatettua hiilidioksidia, jonka lämpötila on noin – 79 °C.

Mitä on kuivajääpuhallus?

Kuivajääpuhalluksessa puhalletaan kuivajääpellettejä paineilman avulla puhdistettavalle pinnalle. Kuivajäärakeiden osuessa kohteeseen ne sublimoituvat eli kaasuuntuvat ja haihtuvat ilmaan. Kuivajääpuhallus on täysin vedetön, kuiva ja kemikaaliton puhdistusmenetelmä. Kuivajääpuhdistus on myös ympäristöystävällinen. Puhdistettava tai poistettava pinta voi olla lähes mikä vaan ja puhdistusta voi tehdä missä vaan; ulkona tai sisällä, kesällä tai talvella. Tutustu kuivajääpuhdistuksen käyttökohteisiin!

Kuivajääpuhdistuksen avulla saavutetaan merkittäviä vähennyksiä puhtaan juomaveden tuhlaamisessa sekä jätevesien, pesuaineiden ja kemikaalien vähentämisessä. Myös pesuainejäämien pääsy luontoon vähenee osaltaan huomattavasti. Tavoitteenamme on edistää ympäristöystävällisen kuivajäämenetelmän käyttöä Suomessa ja saada se vähintäänkin samalle tasolle muiden Euroopan johtavien maiden kanssa.

Katso miksi kannattaa valita kuivajääpuhallus hiekkapuhalluksen, soodapuhalluksen, korkeapainepesun ja laserpuhalluksen sijaan.

Kuivajään puhdistusprosessissa käytetään kolmen perustekijän yhdistelmää

Kineettinen energia

Kuivajääpellettien iskujen nopeus saastuneelle pinnalle voi ylittää äänen nopeuden.

Lämpöshokki

Saastunut kerros muuttuu hauraaksi nopean jäähdytyksen jälkeen ja vapautuu vähitellen puhdistetulta pinnalta.

Sublimoituminen

Kosketettuaan saastuneen pinnan pelletit muuttavat tilaa, niiden räjähdys poistaa saastumisen täydellisesti.

Kuivajääpuhdistus

Puhdistus - kuivajääpuhallus on moderni ekologinen, hankaamaton menetelmä teollisessa puhdistuksessa.

Puhdistusprosessissa on kolme vaikuttavaa tekijää: kineettinen energia eli iskuenergia, lämpöshokki – puhallettava pinta on lämpimämpi kuin kuivajääpellettit sekä sublimaatio eli aineen muuttuminen suoraan kiinteästä kaasuksi, jossa tapahtuu voimakas laajeneminen. Prosessin lopuksi jää jäljelle vain lika eikä muita sekundäärijätteitä kuten vettä, hiekkaa tai soodaa. Tämä tekee kuivajääpuhdistusmenetelmästä tehokkaan, lempeän puhdistettaville materiaaleille ja samalla ympäristöystävällisen. Kuivan jään avulla voit poistaa ekologisesti ja varovasti kerrostumia, likaa tai pintaruostetta tarvitsematta purkaa puhdistettua laitetta, mikä säästää aikaa ja huomattavia rahallisia kustannuksia.

Kuivajään tiedetään estävän bakteerien kasvua, kuivajään puhdistusprosessi pysäyttää sienien, itiöiden ja vähentää muiden biologisten aineiden saastumista. Lisäksi se on myrkytön, hajuton ja sopii kaikille pinnoille - metallista, puusta, betonista hienoon puupintaan tai lasiin ja tekstiileihin.

Kuivajääpuhdistuksen historia

Kuivajääpuhdistusteknologian on alun perin kehittänyt Lockheed-Martin. Hän huomasi, että kemialliset maalinpoistomenetelmät voivat lopulta tuottaa epämuodostumia ja heikentää lentokoneen alumiinin pintaa, eikä hiovat puhallusmenetelmät tulleet kysymykseenkään, joten Lockheed-Martin kokeili erilaisia puhallusteknologioita. testit johtivat lopulta puhallusteknologiaan, jotka sopivat kuivajään kiinteälle hiilidioksidin muodolle, joka sublimoituu superkylmällä -79 celsiusasteella osuessaan kohteeseen. Lockheed-Martin voitti patentin keksinnölle vuonna 1977, mutta tajusi nopeasti, ettei se yksistään ollut tehokas maalin poistamiseen. "Lockheed-Martin tajusi, että tämä prosessi oli riittämätön kovan lentokonemaalin poistamiseen, mutta oli hienoa poistaa kaikki muu maali vahingoittamatta pintaa. Hyvin sidoksissa ollut materiaali ei tule pois eikä tarvitsekaan. Vain huonosti levitetyt tai aktiivisesti hilseilevät maalit poistetaan."

Noina alkuaikoina Daven suurin asiakas oli painokoneiden valmistaja. "He takavarikoivat painolaitteet, ja puhdistamalla ne kuivajäällä he voisivat lisätä jälleenmyyntihintaan 20 prosenttia", hän sanoo. Kun painoliiketoiminta laantui, Dave siirtyi kaupallisiin sovelluksiin, kuten homeeseen ja palokohteiden korjaamiseen, käyttäen kuivajäätä noki- ja savuvahinkojen poistamiseen vahingoittamatta taustalla olevaa rakennetta.

Tänä päivänä laitteet ovat pieniä ja tehokkaita. Ice Cleaning systems:in laitteet ovat yhden miehen käsiteltäviä ja luotettavia.

Lataa esite kuivajääpuhdistuksesta eri toimialoilla tai laitteista

Tutustu kuivajääpuhdistuksen hyötyihin eri toimialoilla lataamalla esitteet.