Veneen kuivajääpuhallus on ympäristöystävällinen ja tehokas valinta

Kuivajääpuhdistus on laajalti käytössä merenkulkualalla. Se tarjoaa nopeamman ja hellävaraisemman vaihtoehdon muille puhdistusmenetelmille, jotka usein vahingoittavat laivan rungon kuoria. Puhdistusastiana käytettävällä kuivajää sublimoituu eli muuttuu suoraan kiinteästä aineesta kaasuksi, kun se osuu pintaan vahingoittamatta sitä. Tämä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun laivanrunkokuorien puhdistamiseen pienistä huviveneistä suuriin kauppa-aluksiin. Kuivajääpuhalluksen hyödyt merenkulkualalla ovat valtavat, ja niihin kuuluvat työajan lyhentäminen, kustannusten ajaminen eikä hiomalaikan tai hiekkapuhalluksen aiheuttamat rungot.

Kuivajääpuhallus on erinomainen menetelmä veneen kaikkien pintojen puhdistukseen sekä maalinpoistoon. Menetelmä soveltuu kaikille pintamateriaaleille, myös tekstiileille! Katso galleriasta työnäytteitämme!

Veneen pohjat

Veneen pohjat voidaan puhdistaa levästä, näkeistä ja tarvittaessa vaikka maalista. Maali voidaan ottaa pois myös kerroksittain. Puhdistus voidaan suorittaa missä vain turvallisesti ja ympäristöä vahingoittamatta. Useat satamat ovat kieltäneet mm. soodapuhalluksen käytön alueellaan siitä syntyvän jätehaitan vuoksi. Kuivajääpuhdistuksessa ei tätä ongelmaa ole, koska siitä ei synny mitään toissijaista jätettä.

Veneen kansirakenteet

Kuivajäällä on nopeaa puhdistaa kaikki veneen kansirakenteet pinttyneemmästäkin liasta, oli se sitten lasikuitua, puuta, alumiinia tai mitä tahansa muuta materiaalia.

Veneen pressut ja kuomut

Veneen pressut ja kuomut altistuvat kaikenlaiselle lialle ja ne ovat usein hankalia puhdistaa. Kuivajäällä voidaan puhdistaa kaikenlaisista materiaaleista valmistetut kuomut nopeasti sisä-ja ulkopuolelta, eikä niitä tarvitse edes irroittaa. Kuivajää poistaa myös kaikki mikrobit ja homeet, joten puhdistetusta materiaalista tulee raikas eikä siinä ole enää kasvualustaa kasvustolle ja homeelle.

Veneen moottorit ja perävetolaitteet

Moottorit ja vetolaitteet on nopeaa puhdistaa kaikesta liasta kuten öljystä, rasvasta, levästä ja näkeistä. Myös kaikki käyttöpaneelit ja sähkölaitteet voidaan puhdistaa nopeasti ja tehokkaasti.

Veneen sisustat ja verhoilut

Sisustan ja verhoilun puhdistuksessa kuivajää on täysin ylivoimainen. Verhoilut ovat saman tien käytettävissä ilman kuivatusta, eikä mitään kemikaaleja tai pesuaineita tarvita. Samalla verhoilusta tulee raikas ja luonnollisen puhtaan tuoksuinen. Usein verhoilut voidaan puhdistaa purkamatta niitä ensin pois veneestä.

  • puuveneen sisäpuhdistus
  • puuveneen sisäpuhdistus
  • veneen kuivajääpuhallus
  • veneen kuivajääpuhallus
  • veneen kuivajääpuhallus
  • veneen kuivajääpuhallus