Hirsipinnan puhdistus kuivajäällä TM Rakennusmaailma artikkeli 01/20

6.2.2020

Kohdetta remontoivan, perinnerakentamiseen ja kunnostamiseen erikoistuneen Trähus Oy:n toimitusjohtaja Thomas Noreila kertoo:

”Kuivajääpuhallus paitsi puhdistaa, paljastaa myös mahdolliset muut hirsivauriot, jotka voimme sitten ennallistaen korjata.”

Noreilan mielestä kuivajääpuhallus on hirsirakenteiden puhdistamisessa turvallinen menetelmä erityisesti siksi, ettei siinä olla veden kanssa tekemisissä. Menetelmä ei kastele eikä sotke sen enempää rakenteita kuin ympäristöäkään.

”Se on täällä Suomessa melko uusi vanhoja rakenteita kunnioittava puhdistustekniikka,” Noreila summaa.

Kuivajääpellettejä puhalletaan puhdistettavalle pinnalle kovalla paineella. Pintaan osuessaan pelletit sublimoituvat, eli kaasuuntuvat ja haihtuvat ilmaan. Lika tai poistettava maali putoaa lattialle tai maahan.

Menetelmä on siis kuiva. Toisin kuin vesijää, kuivajää ei sula. Märkää jätettä ei synny eivätkä rakenteet kostu.

Poiskuljetettavaa tai puhdistettavaa puhdistusjätettä ei myöskään synny, vain irrotettu lika jää jäljelle.

”Puhdistettavaa pintaa ei tarvitse esikäsitellä eikä jälkikäteen puhdistaa tai huuhdella kuivaamisesta puhumattakaan. Puun pinta ei käsittelystä vaurioidu ja halutessaan sen voi jatkokäsitellä heti”

Dakota Lavento, Kuivajääpuhallus on nopea tapa puhdistaa hirsipintaa, https://rakennusmaailma.fi/kuivajaapuhallus-on-nopea-tapa-puhdistaa-hirsipintaa/
Viitattu 6.2.2020

Jaa somessa

Dry Ice Finland on ympäristöystävällisen puhdistuksen edelläkävijä. Aloitimme toimintamme 2014 ja olemme menestyksekkäästi palvelleet jo tuhansia yrityksiä, taloyhtiöitä sekä tuhansia yksityishenkilöitä erityyppisissä käyttökohteissa. Tarjoamme kuivajääpuhdistuspalvelua valtakunnallisesti ja olemmekin monen merkittävän kansallisen ja kansainvälisen yrityksen luotettu puhdistuspalvelun tuottaja.