hiilihappojään valmistus

Yle: Tällaista on yleistyvä kuivajää, joka on melkein 80 astetta pakkasella

11.8.2021

Yle haastatteli Dry Ice Finlandin Oulun alueen edustajia hiilihappojään valmistuksesta ja kuivajään käytöstä. Katso haastattelu tästä!

Muun muassa koronarokotteiden kylmäkuljetuksissa käytetyn hiilidioksidijään käyttö yleistyy kovalla vauhdilla. Yle vieraili Oulun Ruskossa, missä tehdään liki 80-pakkasasteista kuivajäätä.

"Teollisuuden sivutuotteena syntyvästä hiilidioksidista valmistettavaa noin miinus kahdeksankymmentäasteista kuivajäätä käytetään yleisesti teollisuudessa ja esimerkiksi katujen ja rakennusten töhryjen poistamisessa. Kuivajäälla voidaan tehdä myös savutehosteita, joiden käyttö on lisääntynyt myös yksityisjuhlissa."

Jaa somessa

Dry Ice Finland on ympäristöystävällisen puhdistuksen edelläkävijä. Aloitimme toimintamme 2014 ja olemme menestyksekkäästi palvelleet jo tuhansia yrityksiä, taloyhtiöitä sekä tuhansia yksityishenkilöitä erityyppisissä käyttökohteissa. Tarjoamme kuivajääpuhdistuspalvelua valtakunnallisesti ja olemmekin monen merkittävän kansallisen ja kansainvälisen yrityksen luotettu puhdistuspalvelun tuottaja.