Kuivajääpuhallus vai painepesu puhdistusmentelmäksi teollisuuteen ja kiinteistöille?

Painepesu on puhdistusmenetelmä, jolla voidaan ratkaista vaativat teollisuuden puhtaanapito-ongelmat. Kuivajääpuhallus on kuitenkin usealla osa-alueella vähintään yhtä tehokas puhdistustapa.

Tehokkuuden lisäksi menetelmän etuina ovat nopeus, pölyttömyys sekä ympäristöystävällisyys. Nämä samat ominaisuudet löytyvät myös kuivajääpuhalluksesta.

Korkeapainepesu hyödyntää vettä, kun taas kuivajääpuhallus on täysin vedeton menetelmä. Näin ollen jätevettä ei kuivajääpuhdistuksesta synny lainkaan.

Esimerkiksi julkisivun puhdistuksessa ei siis synny oheistuotteena lainehtivaa pihamaata, vaan puhdistettava kohde ja ympäristö pysyvät kuivana. Kuivajääpuhdistuksen jälkeen voidaan käynnistää maalaustyö tai impregnointi eli suoja-ainekäsittely heti, eikä tarvitse odotella.

Kuivan menetelmän ansiosta kuivajääpuhalluksella vältetään myös kosteusvahingon vaara, kun taas painepesussa kiinteistöön joutuu kosteutta saumoista, julkisivun tuuletusaukoista sekä imeytymällä huokoisen pintamateriaalin läpi.

Kun ei tarvita vettä, joka imeytyisi pintamateriaaliin, ei synny myöskään jäätymisen aiheuttamia halkeamia julkisivuun. Vesipesussa aiheutuvat valumat seinäpinnassa eivät siis myöskään aiheuta päänvaivaa.

Lataa esite kuivajääpuhdistuksesta ja tutustu sen hyötyihin.

Kestääkö puhdistettava pinta painepesun?

Korkeapainepuhdistuksesta haastavan tekee kohteen vaatima suojaustarve, sillä menetelmää suoritettaessa toimitaan suurten vesimäärien kanssa.

Julkisivun pesu painepesurilla on riski. (uutinen Iltalehti)

Kuivajääpuhdistuksessa sen sijaan ei tarvita suojausta. Edes sähkölaitteita ei tarvitse varoa, sillä kuivajää ei kastele tai hio pintaa. Myöskään jälkisiivousta ei tarvita, sillä kuivajääpuhdistuksesta ei synny oheistuotteena pesujätettä – vain mahdollisesti puhdistettavasta kohteesta poistettava pintamateriaali, kuten esimerkiksi talon seinästä poistettava maali.

Korkeapainepuhdistukseen verrattuna kuivajääpuhdistus on siis varsin nopeaa ja kustannustehokasta. Höyrypesun kova vedenpaine asettaa pinnalle tiettyjä edellytyksiä ja puhdistamiselle haasteita, sillä menetelmä hioo samalla puhdistettavaa pintaa pois.

Esimerkiksi julkisivun puhdistukset tehdään usein höyrypesulla. Kuivajääpuhallus tarjoaa monia hyviä ominaisuuksia, jotka puoltavat sen valintaa puhdistusmenetelmäksi.

miten korkeapainepesu eroaa kuivajääpuhalluksesta

Katso miten kuivajää eroaa menetelmänä muista tunnetuista puhdistusmenetelmistä. (Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi)

Kuivajääpuhallus on ympäristöystävällisempi kuin korkeapainepesu

Kuivajääpuhallus on näistä kahdesta menetelmästä ympäristöystävällisempi, sillä kuivajään valmistuksessa tarvittava hiilidioksidi on kierrätetty teollisuuden päästöistä.

Hiilidioksidi on teollisuuden prosesseista talteen otettua sivutuotetta, joka muuten olisi päätynyt ilmakehään. Toisin sanoen se on ympäristöystävällistä uusiomateriaalia, joka ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.

Kuivana menetelmänä kuivajääpuhdistus vähentää luonnollisesti puhtaan juomaveden tuhlausta ja jäteveden määrää, ja kemikaaleja ei käytetä, niitä ei myöskään joudu luontoon.

Meiltä saat kaiken kuivajääpuhallukseen!

Dry Ice Finlandilta voit ostaa tai vuokrata kuivajääpuhalluslaitteet omaan käyttöösi, mutta luonnollisesti tarjoamme myös monenlaisia puhdistuspalveluja sekä tietysti myymme myös kuivajäätä kaikenkokoisissa erissä.